
تبدیل کردن مطالعه به عادت
تبدیل کردن مطالعه به عادت؛ خوشبختانه یا متاسفانه ریزترین رفتارهایی که ما بدون توجه به تاثیرشان در طول روزها انجام میدهیم، در حال ساخت آیندهمان هستند. صحبت از عادت است.
رفتاری که خیلی نامحسوس در برنامه روزانهمان نفوذ میکند و بدون اینکه متوجه باشیم کنترل آیندهمان را به دست میگیرد. پس چه خوب که بتوانیم این پدیده شگفت انگیز و گاها خطرناک را خود هدایت کنیم و با نهادینه کردن عادات موثر و پر فایده، زندگیمان را به سمت ایندهای روشن سوق دهیم.
یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین عادات در عصر ما عادت مطالعه کردن است. مطالعه کردن نه تنها کیفیت زندگی و طرز تفکرمان را بهبود میبخشد، بلکه در مقاطعی از زندگی مثل زمان آمادگی برای شرکت در آزمون مهمی چون کنکور واجب است.
آزمون سراسری کنکور رقابت سنگینی است که میتواند مسیر شغلی، آینده و کیفیت مراحل بعدی زندگیمان را تغییر دهد، پس باید مستمر و هوشمندانه برای آن تلاش کرده و در اولین قدم عادت مطالعه را در خود نهادینه کنیم.
اما چگونه به مطالعه عادت کنیم؟ چگونه از اوقات درس خواندن لذت ببریم؟ چه بخوانیم تا به مطالعه عادت کنیم؟ بیایید یک به یک به این سوالات مهم و کاربردی پاسخ دهیم و با بهترین و موثرترین تکنیکهای عادت به مطالعه آشنا شویم. در ادامه این مقاله از کتاب طلایی با ما همراه باشید.
چه بخوانیم؟ ؛ارتباط عادت به مطالعه و منابع آموزشی
پیش از اینکه به تکنیکهای عادت به مطالعه بپردازیم، بیایید با فراهم کردن شرایط مطالعه آشنا شویم. وقتی میخواهید یک عادت را در خود ایجاد کنید، شرایط را مهیا کنید و به طوری برنامه ریزی دقیقی برای هر بخش داشته باشید که جای هیچ بهانهتراشی و به عقب انداختن کارها نباشد.
منبع مطالعاتی در ایجاد عادت با مطالعه و البته نتیجه نهایی کنکور شما ارتباط مستقیمی دارد. منبع مورد استفاده شما باید کامل، طبقه بندی شده و مفهومی باشد تا با فهم مطالب شما را مشتاق به درس خواندن کرده و برای آزمون سراسری کنکور آماده کند.
امروزه با تنوع بسیار منابع آموزشی داوطلبان کنکور مردد هستند که کدام کتاب را بخرند؟ از کجا مطالعه را شروع کنند و چه بخوانند؟ در واقع برای ایجاد عادت مطالعه و پیشرفت در دروس یک منبع برای هر درس نیز کفایت میکند. اما منبعی که شما را در فهم، رفع نواقص، تسلط بر سوالات مباحث کمک میکند و با افزایش بازدهی مطالعه، اشتیاقتان به درس خواندن را بیشتر میکند.
به عنوان مثال برای شما که میخواهید در درس زیست شناسی یعنی مهمترین و چالشیترین درس کنکور رقابتی تجربی به تسلط برسید، باید از یک منبع جامع و کاربردی مثل کتاب زیست شناسی جامع کنکور جلد اول خیلی سبز استفاده کنید. این منبع به طور کامل مباحث پایه را پوشش داده و تسلط شما بر جزییترین نکات کتاب درسی را به چالش میکشد.
اگر در درس ریاضیات و هر یک از سه پایه دبیرستان مشکل دارید، کتاب ریاضی جامع کنکور تجربی مهروماه کمک شایانی به شما میکند و درصد ریاضیات سه پایه شما را به شدت تقویت میکند. با تحلیل سوالات این کتاب میتوانید از درصد صفر ریاضی به صد برسید.
برای یادگیری مفهومی، مرور و تسلط بر تستهای کنکور در درس حسابان، کتاب حسابان یازدهم تست خیلی سبز بسیار مفید و موثر است و با درسنامههای مفهومی و مفید و پوشش تستهای کنکور شما را به تسلط در این درس میرساند.
تبدیل کردن مطالعه به عادت ؛ اینجوری از مطالعه لذت ببر!
هیچ چیزی نمیتواند مانع رسیدن شما به هدفی شود که واقعا عاشقش هستید. علاقه و لذت از کارهایی که انجام میدهید، مهمترین نیرویی است که شما را به هدفتان میرسانند. عادتی که هر روز و هر روز تا حداقل چند سال برای آمادگی کنکور میخواهید تکرار کنید باید با شوق و لذت همراه باشد و چرخه انگیزه، عمل، نتیجه را به حرکت بیندازد. در ادامه به معرفی تکنیکهایی میپردازیم که عادت مطالعه را در وجود شما نهادینه میکنند.
• یک چرایی محکم تعیین کنید
اولین قدم در ایجاد هر عادت این است که بدانید دقیقا چرا این کار را انجام میدهید؟! عمر سرمایهای گرانبها است که هر لحظه دارد از آن کم میشود. با خود روراست باشید و یکبار برای همیشه هم که شده ببینید دقیقا چه چیز از زندگی میخواهید و برای رسیدن به آن باید چه کار کنید. اگر مسیر هدفتان تنها از راه کنکور و مطالعه میگذشت، برنامهآی برای خود طرح ریزی کنید و یک استارت قوی بزنید.
• برنامه ریزی کنید
تنها یک برنامه اصولی و قابل اجرا است که اهدافتان را محقق میکند. اگر میتوانید خود یک برنامه دقیق و در ابتدا سبک بچینید و آن را به کار ببندید و اگر نمیتوانید از مشاوران مجرب در این زمینه کمک بگیرید. برنامه شما باید به تناسب پارتهای مطالعه اختصاصی و عمومی، زمانهای جبرانی و مرور را در بر گیرد. توجه داشته باشید که برای ایجاد عادت مطالعه برنامه سنگین و فضایی نچینید که سنگ بزرگ نشانه نزدن است! قدم به قدم جلو بروید و سعی کنید به برنامه خود پایبند باشید.
• دقیقا چه کار میکنید؟!
اگر وقت نمیکنید به برنامهتان برسید یا مدام دچار حواس پرتی و اختلال در تمرکز میشوید بیابید به طور دقیق بررسی کنید که در طول روز دقیقا چه کار میکنید. چه زمانهایی را بیهوده در فضای مجازی و تلویزیون دیدن و.. صرف میکنید. نتایج آنالیز شگفت زده تان خواهد کرد. با کارهایی مواجه میشوید که نمیدانستید چقدر وقت شما را تلف میکنند. شناخت کارهای بیهوده اولین قدم جهت ایجاد عادت مطالعه است.
• در مکانی خاص مطالعه کنید
مکانی خاص و به دور از سر و صدا و عوامل حواس پرتی مثل تلویزیون و رادیو و.. را انتخاب کنید و همیشه در آنجا درس بخوانید. این تکنیک یک نوع شرطی سازی ذهن است. هر گاه که میخواهید درس بخوانید به آن مکان بروید و مغزتان را وارد فاز مطالعه و درس خواندن کنید.
سخن پایانی
در این نوشته سعی کردیم به طور کامل و کاربردی بهترین تکنیکهای ایجاد عادت به مطالعه را مورد بررسی قرار دهیم. با بکارگیری این روشها میتوانید عادت به مطالعه و درس خواندن که یکی از ضروریترین عادتها است را در خود نهادینه کرده و راحتتر از پیش مسیر رسیدن به هدفتان را طی کنید.
- ketabtalaee
- نوامبر 19, 2022
- 114 بازدید