
تند خوانی در کنکور + ۳ راهکار مهم
تند خوانی در کنکور برگ برنده هر داوطلبی است. تکنیک تندخوانی از بهترین راه کارها برای صرفه جویی در زمان است. به خاطر داشته باشید که نمی توان تندخوانی را جایگزین مطالعه معمولی کرد. زیرا تندخوانی تنها تمرینی است که برای تاثیرگذار کردن مطالعه استفاده می شود.
مهم ترین عامل برای رتبه برتر شدن و رسید به اهداف، کسب دانش است. باید سرعت یادگیری خود را افزایش دهید که موثرترین راه برای انجام این کار، بهبود سرعت مطالعه و یادگیری تکنیک های تندخوانی است. زیست شناسی جامع کنکور جلد اول خیلی سبز
از بهترین راه کارهایی که هر یک از شما داوطلبان عزیز در زمان آمادگی برای کنکور، برای رسیدن به نتیجه گیری بهتر باید انجام دهید، استفاده از شگرد تندخوانی است. در ادامه بانک کتاب طلایی شما را با روش های تند خوانی در کنکور آشنا خواهید شد.
تند خوانی در کنکور چه اهمیتی دارد؟
داوطلبان موفق می توانند با تندخوانی نیز مطالب را به خوبی به خاطر بسپرند و در زمان نیز صرفه جویی کنند. ریاضی رشته تجربی جامع کنکور خیلی سبز کتابی نیست که بتوانید به راحتی تموم کنید. باید با اصول تندخوانی اشنا شوید. بنابراین اگر جزو آن دسته از داوطلبانی هستید که هنوز با شگرد تند خوانی در کنکور آشنا نشده اید و زمان زیادی را صرف مطالعه مطالب درسی کنکور می کنید، در ادامه با ما همراه باشید. پیشنهاد میشود: برنامه ریزی درسی تابستان دهم به یازدهم تجربی
صرف جویی در زمان
از مهم ترین و اصلی ترین فواید تندخوانی می توان به صرفهجویی در زمان مطالعه و جلوگیری از اتلاف وقت اشاره کرد. زیرا تند خوانی در کنکور، سرعت مطالعه را حدودا شش برابر افزایش می دهد. اگر از جمله داوطلبانی هستید که تاکنون مطالعه ای معمولی را امتحان کرده اید و از هم اکنون تصمیم دارید تا با تندخوانی کمی به مطالعه خود سرعت دهید، میزان پیشرفت سرعت شما به مقدار تمرین و تلاش شما بستگی دارد. هرچه تندخوانی را بیشتر تمرین کنید، موفق تر خواهید بود.
اگر فکر می کنید انجام تمرینات و نکات مربوط به تندخوانی، به دلیل مبتدی بودن شما باعث اتلاف وقت می شود از انجام آن فعلا خودداری کنید. زیرا موفقیت شما در آزمون سراسری اهمیت بیشتری دارد.
جلوگیری از خستگی چشم ها
یکی از مزایای تند خوانی در کنکور این است که از خستگی زود هنگام چشمان شما در زمان مطالعه جلوگیری می کند. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که آهسته مطالعه می کنید، ممکن است که دچار خستگی روحی یا حتی جسمی شوید.
در خستگی جسمی به علت کندخوانی مطالب، کم کم شروع به لم دادن می کنید، خمیازه می کشید و در نهایت دراز می کشید. در آخر نیز ممکن است حتی بخوابید. زیرا از نظر جسمی خسته شده اید. همچنین، علت دیگر خواب آلودگی هنگام مطالعه، خستگی چشمان است که از معایب کندخوانی به شمار می رود.
جلوگیری از حواس پرتی
یکی دیگر از مزایای تند خوانی در کنکور این است ک مانع حواس پرتی دانش آموان می شود. زیرا زمانی که شما به صورت کند و آهسته مطالعه می کنید دچار عدم تمرکز خواهید شد. تصور کنید که به کندی در حال مطالعه شیمی یازدهم واجب تک جلدی مبتکران هستید؛ در این شرایط، راحت تر می توانید خوراکی بخورید، تلویزیون نگاه کنید یا به صحبت های اطرافیانتان گوش فرا دهید؛ در حالی که شخصی که با سرعت بالا در حال مطالعه است، مجبور است که برای افزایش دقت خود، بیشتر تمرکز کند؛ بنابراین تندخوانی، چاره ای است برای افرادی که تمرکز کافی هنگام مطالعه را ندارند.
افزایش انگیزه و علاقه به مطالعه
احتمالا برای شما نیز پیش آمده است که مطلبی را با علاقه شروع به مطالعه کرده اید، اما کمی بعد از مطالعه آن خسته شده اید و کتاب را کنار گذاشته اید. یکی از عوامل بروز این خستگی انتخاب روش کندخوانی است. وقتی به صورت آهسته و کند مطالعه می کنید، حواستان پرت و چشمانتان خسته می شوند.
در نتیجه نسبت به مطالعه چندان انگیزه و علاقه ای ندارید. البته این موضوع به این معنی نیست که حتی اگر مطلبی را بلد نیستید، روی آن تمرکز نکنید و خیلی سریع از آن مطلب بگذرید. زیرا اساس مطالعه، یادگیری عمیق است و شما تا زمانی که مطالعه خود را در مورد یک مطلب کامل نکرده اید، نباید به سراغ موضوع دیگری روید.
با روش های ویژه تند خوانی در کنکور اشنا شوید
برخی از داوطلبان فکر می کنند که با بلند خوانی، مطالب را بهتر یاد می گیرند؛ در حالی که این تفکر، مانع تندخوانی می شود. ضمن اینکه خستگی جسمی و تحلیل انرژی فرد را نیز به همراه دارد و امکان مطالعه در مکان های عمومی، مثل کتابخانه ها را نیز برای افراد محدود خواهد کرد.
به یاد داشته باشید که مکث طولانی روی کلمات چند هجایی، برگشت به عقب و بلندخوانی، سه عادت بد هنگام مطالعه هستند که مانع تندخوانی و یادگیری بهتر و سریع تر مطالب می شوند. اگر جزو آن دسته از داوطلبانی هستید که عادت به بلند خواندن مطالب دارید، سعی کنید که کم کم این عادت را ترک کنید.
پیشنهاد میشود: ۱۰ روش مطالعه رتبه های برتر کنکور تجربی ۱۴۰۲
زیرلب خوانی
زیرلب خوانی نیز همانند بلند خواندن، از موانع اصلی تند خوانی در کنکور به حساب می آید. زیر لب خوانی یعنی زمزمه کلمات، به طوری که صدای خواندن کلمات را در گوش خود بشنوید. حرکت لب هنگام مطالعه نیز حالتی از زیر لب خوانی است.
این عادت غلط نیز مانع تند خوانی در کنکور می شود. زیرا در این نوع مطالعه، حداکثر سرعت مطالعه افراد متناسب با سرعت حرف زدن است. به این معنی که دویست کلمه در دقیقه و حتی کمتر از آن که سرعت خیلی پایینی است.
برای مطالعه با سرعت زیاد و درک بالا باید بی صدا درس بخوانید. به این گونه که بین نگاه و مغز خود رابطه مستقیم برقرار کنید. مغز و نگاه شما برای مطالعه، به شنیدن کلمات به منظور درک معنای آن نیازی ندارد.
برگشت خوانی
برگشت خوانی به این معنی است که به کلمات یا خطوط قبلی برگشته و دوباره آن مطالب را مطالعه کنید. این عادت غلط، از بدترین و زمان بر ترین عادت های نامناسب در مطالعه به شمار می رود که باید هرچه سریع تر آن را ترک کرد.
برای اینکه عادت برگشت خوانی خود را ترک کنید، باید وسواس در مطالعه را از بین ببرید. زیرا برگشت خوانی، بیشتر در میان داوطلبانی اتفاق می افتد که وسواس دارند که مطلب یا مطالب قبلی را به خوبی یاد نگرفته اند. بهترین راه آسان این است که کارتی را تهیه کنید و بعد از مطالعه هر پاراگراف، کارت را روی آن قرار دهید تا دوباره به آن برنگردید.
- ketabtalaee
- ژوئن 14, 2022
- 112 بازدید