
رشته مهندسی مکانیک ، آشنایی کامل به همراه موقعیت های شغلی
رشته مهندسی مکانیک یکی از رشتههای پر طرفدار دانشگاهی است که بخشی از علم فیزیک را در بر میگیرد. از طریق شرکت در کنکور سراسری میتوان در آن تحصیل کرد. در این رشته با استفاده از مفاهیم پایهی فیزیک و ریاضی به بررسی حرکت اجسام و نیروهای وارده و موثر بر آنها میپردازند و سعی دارند با استفاده از علم روز در زمینهی فن شناسی و صنعت به رشد برسند و در راه پیشرفت قدم بردارند. پس به طور کلی میتوان گفت رشتهی مهندسی مکانیک، پیاده کنندهی علم فیزیک است زیرا بر حرکت خودرو و اجسام و عوامل موثر بر آنها تاثیر زیادی دارد. چگونگی و نحوهی حرکت نیز به کمک علم مکانیک انجام میگیرد با کتاب طلایی همراه باشید تا درباره رشته پر درآمد مکانیک بیشتر بدانید.
آشنایی با رشته مهندسی مکانیک
بسیاری از افراد هنگام شنیدن کلمهی مکانیک به یاد دستهای آلوده به بنزین میافتند زیرا طرز تفکر اشتباه و شناخت غلط این رشته در میان مردم به گونهای است که سبب شده بسیاری از افراد این رشته را به خوبی نشناسند. در حقیقت رشتهی مکانیک بر خلاف نامگذاری آن هیچ ارتباطی با اتومبیل و تعمیر و مکانیکی ندارد و دانشجویان این رشته فقط با اصول طراحی و طرز کار اجزای مختلف به کار رفته در خودرو آشنا میشوند. در حقیقت دانشجویان هیچ سر و کاری با تعمیر و مکانیکی خودرو ندارند. مهندسی مکانیک بخش مهمی از علم فیزیک است و مفاهیم پایهی فیزیک در آن به کار رفته است. با کمک این رشته میتوان زمینهی پیشرفت در طراحی و تولید خودرو و قطعات مختلف مکانیکی را نیز فراهم کرد. این رشته به عنوان یکی از جامعترین رشتههای مهندسی محسوب میشود که تمامی علوم و فنون را جهت تولید، تبدیل و استفاده از انرژی در آن به کار بردهاند و انرژی را به راحتی به حرکت تبدیل کردهانداز جمله کتاب هایی که به شما در قبولی این رشته کمک میکند شیمی دهم تک جلدی مبتکران است.
گرایشهای مهندسی مکانیک شامل طراحی جامدات، حرارت و سیالات، ساخت و تولید و مهندسی دریا میباشد.
بخوانید: ظرفیت پذیرش دانشگاه سراسری برای رشته ریاضی
تواناییهای مورد نیاز دانشجوی رشته مهندسی مکانیک
فردی که قصد تحصیل در رشته مهندسی مکانیک را دارد باید در ریاضی فیزیک قوی باشد و به زبان انگلیسی مسلط باشد. از لحاظ قدرت تجسم قوی باشد و ذهن خلاقی جهت خلق طرحهای جدید داشته باشد. همچنین روحیه کاری قوی جهت کار در محیطهای خاص و گوناگون را داشته باشد زیرا ممکن است با وجود تمام خوبیهای این رشته نتواند روحیهی خود را با محیط کاری وفق دهد و شرایط لازمهی آن کنار بیاید.
معمولا به دانشاموزانی که در مقطع تحصیلی یازدهم در حال تحصیل هستند توصیه میشود که جهت قبولی در رشتهی مهندسی مکانیک و کسب رتبهی خوب از حسابان یازدهم تست خیلی سبز و شیمی یازدهم واجب تک جلدی مبتکران استفاده کنند. از طرفی استفاده از کتاب شیمی دوازدهم تست مبتکران بهمن بازرگان نیز به دانشاموزان مقطع دوازدهم توصیه میشود تا بتوانند خود را محک زده و در کنکور شرکت کنند.
بازار کار و درآمد رشتهی مهندسی مکانیک
امروزه بازار کار این رشته اشباع نشده است و افرادی که در این رشته فارغالتحصیل میشوند مشکلی در پیدا کردن کار در بخشهای مختلف محیط کاری ندارند. زیرا توسعهی سخت افزاری و مهندسی و از سویی حرکت به سمت تولید داخل و ایجاد تکنولوژی تولید تجهیزات و وسایل در داخل کشور و روی آوردن به خدمات مهندسی در داخل کشور به خاطر محدودیتهای ارزی و کاهش درآمدهای نفتی باعث شده که بازار کار این رشته داغ باشد. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
بخوانید: معرفی کامل رشته مهندسی برق
طراحی و ساخت تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمانها و اماکن، آسانسورها و سیستمهای حمل و نقل
طراحی و ساخت تجهیزات و سیستمهای انتقال و تصفیهی آب، سیستمهای مکانیکی و کنترلی پالایشگاهها و کارخانجات شیمیایی
طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاههای اتمی، خورشیدی، بادی، آبی و فسیلی
طراحی و ساخت تمامی ماشین آلات و قطعات آنها همانند ماشین آلات تولیدی، تمامی صنایع و لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی
ساخت روباتها بازوهای مکانیکی و سیستمهای تولید
طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی
ساخت تجهیزات دفاعی مانند تانک، راکت، اژدر و پلهای متحرک
البته میتوان به عنوان کارشناس و مشاور فنی در بانکها، شرکتهای سرمایهگذاری و بیمه و شرکتهای بازرسی و نظارت امور بینالملل مشغول به کار بود.
حقوق مهندسین مکانیک
حقوق مهندسین مکانیک در بخشهای مختلف محیط کار اعم از بخشهای دولتی و خصوصی بسیار متفاوت است و هر شرکتی با توجه به هدفی که دارد و نوع پروژهای که طراحی میکند دستمزد متفاوتی را برای افراد تعریف میکند و این دستمزد رابطهی مستقیمی با سابقهی کاری فرد میزان تحصیلات وی و توانایی افراد در نحوهی انجام کار دارد.
سخنی با دانشاموزان مقاطع تحصیلی دهم، یازدهم و دوازدهم
دانشاموزان مقاطع دبیرستان اعم از پایههای دهم یازدهم و دوازدهم جهت کسب رتبهی مورد نظر برای دستیابی به رشتهی مهندسی مکانیک در دانشگاههای منطقه یک از جمله دانشگاه صنعتی شریف باید از منابع مناسب استفاده کنند. برای مثال جهت پایههای دهم استفاده از کتاب شیمی دهم تک جلدی مبتکران پیشنهاد میشود دانش آموزان در صورت خواندن این کتاب به راحتی میتوانند در زمینهی شیمی دهم به راحتی تمامی مسائل را حل کنند. دانش آموزان مقطع یازدهم بهتر است از شیمی یازدهم واجب تک جلدی مبتکران و حسابان یازدهم تست خیلی سبز استفاده کنند تا به کتاب و تستهای مختلف سخت و اسان مسلط باشند. از طرفی دانش آموزان پایهی دوازدهم نیز بهتر است جهت تسلط در تست شیمی از کتاب شیمی دوازدهم تست مبتکران بهمن بازرگان استفاده کنند تا برای شرکت در کنکور آمادگی داشته باشند البته به دانش آموزان سال آخر توصیه میشود تا از تمامی این منابع در دورهی مرور خود استفاده کنند تا احتمال قبولی آنها در کنکور و رشتهی مورد علاقهی شان چند برابر شود. در حقیقت با استفاده از منابع مناسب و تلاش میتوانند به راحتی از رشتهی مورد نظر خود همچون مهندسی مکانیک به راحتی قبول شوند و در دانشگاه مورد نظر پذیرش شوند.
گرایش مقطع لیسانس
از جمله مهمترین گرایشهای رشته مهندسی مکانیک میتوان به طراحی جامدات، حرارت و سیالات و ساخت و تولید و مهندسی دریا اشاره کرد البته در دانشگاه صنعتی شریف گرایشهای دیگری از این رشته نیز وجود دارد. در هنگام تفکیک رشتهها از یکدیگر مهندسی شیمی و مهندسی مکانیک از هم جدا شده و مهندسی مکانیک به عنوان یک رشتهی مهندسی مکانیک عمومی معرفی شد. سایر گرایشهای این صنعت و رشته نیز در اثر پیشرفت صنعت ایجاد شد و تخصصهای مختلفی بوجود آمد.
درسهای این رشته در طول تحصیل
از دروس مشترک در گرایشهای مختلف رشته مهندسی مکانیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
بخوانید: ۵ روش آسان تست زنی
- ریاضیات
- فیزیک عمومی
- شیمی عمومی
- برنامه نویسی کامپیوتر
- محاسبات عددی
- معادلات دیفرانسیل
- ریاضی مهندسی
- مبانی مهندسی برق
- نقشه کشی صنعتی
- استاتیک
- دینامیک
- مقاومت مصالح
- علم مواد
- علم شیمی
- ترمودینامیک
- مکانیک سیالات
- طراحی اجزا
- انتقال حرارت
- دینامیک ماشین
- ارتعاشات مکانیکی
- کنترل اتوماتیک
- ketabtalaee
- اکتبر 24, 2022
- 67 بازدید