معرفی رشته بهداشت عمومی

معرفی رشته بهداشت عمومی

[کل: 0 میانگین: 0]

رشته بهداشت عمومی یکی از شاخه‌های علم بهداشت است که هدف از آن رسیدگی کردن به افراد جامعه می‌باشد که بتوانند کیفیت سلامتی افراد جامعه را تضمین کنند و از هر گونه حادثه و اتفاقی که بتوانند سلامتی افراد را تهدید یا خدشه‌دار کند پیشگیری کند.

در واقع این رشته برخلاف علم پزشکی که برای درمان می‌باشد این رشته جهت پیشگیری از مبتلا شدن به انواع بیماری‌هاست که این‌کار از طریق اجرا کردن انواع برنامه‌های آموزشی، اجرای انواع خدمات، انجام دادن تحقیقات و پژوهش‌هایی است که مرتبط با این رشته هستند انجام میگیرد‌. در واقع اهمیت بهداشت زمانی معلوم شد که نبودن آن باعث بروز پیدا کردن انواع بیماری‌ها، بروز مشکلات بهداشتی در جامعه شد.

دروس دانشگاهی رشته بهداشت عمومی

برای‌ اینکه بتوان در این رشته و کسب‌ و کار به تحصیل پرداخت باید مدرک دانشگاهی آن را کسب کرد و تمام دروس را با موفقیت به پایان رساند. در این رشته تحصیل در مقطع کاردانی از طریق دو گرایش بهداشت خانواده و گرایش مبارزه با بیماری‌ها انجام می‌گیرد. واحدهایی که برای این رشته در مقطع کاردانی وجود دارد حدود هفتاد و یک واحد می‌باشد اما جزئیات هر واحد در این رشته متفاوت از یکدیگر هست.

دروسی که در این رشته ارائه می‌شود به صورت نظری و عملی است. بعد از پایان دوره کاردانی باید در مقطع کارشناسی حدود ۱۳۲ واحد را با موفقیت تمام کرد. همانند سایر رشته‌های بهداشتی باید در رشته بهداشت عمومی هم دوره کارآموزی را سپری کرد. علاوه بر دو گرایش فوق در مقاطع بالاتر گرایش‌ها زیاد شده و می‌توان در سایر گرایش‌های این رشته مشغول تحصیل شد.

برخورداری از مهارت و توانایی

برای این‌که در این رشته بتوان موفق شد باید در دروس پایه مهارت‌های لازم برخوردار بود این دروس عبارت است از : ریاضی، فیزیک، زیست و شیمی. اما موفقیت صرفا مربوط به رشته تحصیلی نمی‌باشد لذا باید در سایر موارد هم از مهارت‌های خاصی برخوردار بود که به طور مختصر می‌توان بیان کرد که:

• برقراری ارتباطی درست و صحیح با دیگران
• تصمیم گیری به شکل صحیح و درست در زمان مناسب
• حل کردن مسئله به شکل و شیوه صحیح
• ریزه بینی یعنی دقت کردن کامل به تمام جزئیات لازم
• حس مسئولیت پذیری بسیار بالا
• برخورداری از استقامت بدنی بسیار بالا
• توانایی لازم برای آموزش دهی مسائل بهداشتی به افراد
• برخورداری از روحیات بسیار بالا در حین مواجه شدن با انواع مشکلات
• برخورداری از حس کمک دوستانه
• علاوه بر موارد فوق باید در موارد دیگری همچون آموزش دادن دستورالعمل‌هایی که جدیدا ابلاغ شده مهارت داشت. همچنین در انجام دادن کارهای گروهی، تجربه و تحلیل کردن اطلاعات و موارد بی‌شمار دیگر مهارت و توانایی بسیار بالایی داشت.

دسته‌ بندی شغلی بهداشت عمومی

دسته‌ بندی شغلی بهداشت عمومی

آینده کاری این رشته در حالت خوب می‌باشد و دانش آموختگان می‌توانند بعد از یه پایان رساندن تحصیلات در مواردی چون: قسمت‌های آموزشی،پژوهشی، مراقبتی و اجرایی مشغول به کار شد که هر کدام از این قسمت ها و مشاغل وظایف جداگانه‌ای دارد که به شرح زیر می‌باشد:

• آموزشی: در این شاخه فارغ ‌التحصیلان می‌تواند در قسمت مختلف مثل انواع مشاوره‌ها مانند مشاوره قبل ازدواج، آموزش دادن مسائل مختلف به مادران، بهروزی و سایر موارد مشغول به کار شوند.

• پژوهشی: در این شاخه به صورت کارشناسی می‌توان فعالیت هایی چون شرکت کردن در انواع مصاحبات، آموزش دادن به پرسشگران حیطه سلامت، ارائه دادن انواع طرح‌های پژوهشی مشغول به کار شد.

• مراقبتی: فارغ‌ التحصیلان می‌تواند در قسمت آموزش دادن به مادران و همچنین در قسمت مراقبت‌های مربوط به زایمان که قبل و بعد از زایمان را شامل می‌شود و سلامت کودکان فعالیت کنند.

• اجرایی: در قسمت‌های مختلفی در این شاخه می‌توان فعالیت‌های متعددی چون شرکت کردن در انواع برنامه‌های آموزش دهی مدارس، ارائه دادن خدمات گوناگون تنظیم خانواده به خانواده‌های تحت حمایت، تکمیل کردن پرونده خانواده‌های تحت پوشش و تحت حمایت را انجام داد.

وضعیت آینده کاری

بعد از به اتمام رساندن دوره کارشناسی می‌توان در شغل‌های زیر فعالیت کرد:

۱٫ مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها
۲٫ معاونت بهداشتی دانشگاه‌ها
۳٫ کارشناسان مسئولان بهداشت شهر و روستا برای مبارزه کردن با انواع بیماری‌ها مثل بیماری‌های واگیردار
۴٫ آموزش سلامتی و بهرورزی
۵٫ مراکز ترک اعتیاد
۶٫ سالمندان
۷٫ درمانگاه‌
۸٫ بیمارستان‌ها
۹٫ مربی بهداشت در مدرسه
۱۰٫ کارشناسان سلامت در مدارس و خانواده
۱۱٫ مراکز خصوصی مثل هتل‌ها
۱۲٫ و …

میزان درآمد از رشته‌های بهداشت عمومی

میزان درآمد از رشته‌های بهداشت عمومی

میزان درآمدی که از این رشته می‌توان به دست آورد به عوامل مختلفی بستگی دارد اما می‌توان با در نظر گرفتن این موارد یک برآورد کلی بیان کرد.

این عوامل عبارت است از: سابقه فردی، شهر یا روستا، مهارت، مسائل اقتصادی جامعه و … با توجه به تمام موارد فوق می‌توان یک درآمد کلی از این رشته برای تمامی مشمولین این حرفه بیان کرد که به طور میانگین حدود ۵ یا ۶ میلیون درآمد در ماه می‌باشد. البته افرادی که به درآمد و شغل این رشته علاقه ندارد می‌توانند نسبت‌ به تغییر رشته با شرکت کردن در آزمون لیسانس به پزشکی اقدام کنند.

کتب کمک کننده برای موفقیت در کنکور:

برای این‌که بتوان به رشته بهداشت عمومی دست یافت بهتر است یکسری از کتاب‌هایی که وجود دارد را مطالعه کرد مثل شیمی یازدهم واجب تک جلدی مبتکران. کتاب‌ بسیار مهمی که برای رسیدن به این رشته می‌تواند بسیار کمک کننده باشد کتاب شیمی دهم تک جلدی مبتکران است که نکات کلیدی بسیار مهمی در آن وجود دارد که حتما باید از ان‌ها استفاده کرد.

در کتاب شیمی دوازدهم تست مبتکران بهمن بازرگان اشاره شده است که چگونه می‌توان از تست‌های درس شیمی استفاده کرد و درصد موفقیت کنکور را بالا برد.

البته در کتاب ریاضی جامع کنکور تجربی مهروماه فرمول‌ها و انواع معادلات به نحوی شرح داد‌ه شده است که می‌توان همه این‌ها را به شکل صحیح فرا گرفت و در کنکور و آزمون‌ها از آن استفاده کرد در این صورت است که می‌توان با این کتاب‌ها به رشته مورد نظر دست یافت و در نهایت مشغول به کار شد.

طرح‌های نیروی انسانی این رشته کامل اختیاری است و می‌توان با گذراندن این طرح‌ها میزان مهارت و یادگیری را بالا برد همه این طرح‌ها و نکات در کتب‌های درسی اشاره شده ذکر شده اند.

‫0/5 (0 امتیاز )
  • ketabtalaee
  • دسامبر 31, 2022
  • 261 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...