
رشته دامپزشکی ، معرفی کامل به همراه موقعیت های شغلی
رشته دامپزشکی یکی از ۴ رشته پرطرفدار زیر گروه یک تجربی است. سالانه میلیونها داوطلب کنکور سراسری تجربی در این آزمون بزرگ رقابتی شرکت کرده و به قصد قبولی در رشتههای تاپ زیرگروه یک، پزشکی، دامپزشکی ، دندانپزشکی و داروسازی سخت تلاش میکنند. همانطور که از نامش پیداست، این رشته در ارتباط مستقیم با حیوانات و جانوران است و اولین چیزی که پا نهادن به این رشته میطلبد، عشق به حیوانات!
افرادی که رشته دامپزشکی را جهت تحصیل تخصصی و دانشگاهی انتخاب میکنند، معمولا افرادی هستند که فوبیای حیوانات ندارند و با عشق به این مخلوقات خدا برای قبولی در این رشته تلاش میکنند.
بسیار خوب! تا حالا به متقاضیان رشته دامپزشکی پرداختیم، اما خود رشته دامپزشکی چگونه رشتهای است؟ این رشته از رشتههای دکتری حرفهای است و مثل خیلی از رشتههای تاپ تجربی (از جمله پزشکی و داروسازی) دوره تحصیل شش ساله دارد. این رشته یکی از پر درآمدترین رشتههای دانشگاهی است. به خصوص در این دوره و زمانه نیاز ویژهای به متخصصان این رشته وجود داشته و در واقع این حوزه بازار کار خوبی دارد.
بخوانید: ظرفیت پذیرش دانشگاه سراسری برای رشته تجربی
علاقه و مهارت در این رشته حرف اول را میزند. اگر به حیوانات علاقه نداشته باشید احتمال کمی دارد بتوانید در این رشته دوام بیاورید. پیش از اینکه به طور جامع به معرفی این رشته بپردازیم، خوب است بدانید که این رشته از رشتههای تاپ تجربی است که برخلاف پزشکی معمولا کشیکهای طولانی شبانه نداشته و برخلاف پرستاری و اتاق عمل وابستگی به مراکز درمانی خاص ندارد.
از این جهت امکان افزایش درمان به طور قابل توجه در این رشته وجود دارد (دامپزشکان فارغ التحصیل با دارا بودن شرایط خاص میتوانند به طور مستقل مطب یا آزمایشگاه تاسیس کنند و حقوق خود را به طور چشمگیری افزایش دهند). این مقاله کتاب طلایی را از دست ندید.
مسیر تحصیلی یک فارغ التحصیل رشته دامپزشکی در یک نگاه
راه اصلی ورود به رشته دامپزشکی از طریق رشته تجربی است. هر چند که راه ورود به دانشگاه و تحصیل در در این رشته تجربی بدون کنکور و با شرایط خاص نیز امکان پذیر است، اما مسیر تحصیلی اصلی و رایج ورود به دانشگاه و فراگیری علوم دامپزشکی، شرکت در آزمون سراسری کنکور تجربی و قبولی در این آزمون رقابتی بزرگ است.
دانش آموزان و داوطلبان این رشته به منظور موفقیت در آزمون بزرگ کنکور سالها سخت تلاش کرده و با تقویت مهارتهای تست زنی خود به خصوص در دروس مهم و تخصصی این رشته، خود را برای قبولی در این آزمون سراسری آماده میکنند.
بخوانید: معرفی کامل رشته علوم آزمایشگاهی
توجه داشته باشید که هر چند رشته تجربی، پر متقاضیترین کنکور سراسری را داشته و جو سنگین رقابتی برای ورود به دانشگاه به خصوص در چند رشته برتر پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و داروسازی دارد، اما قبولی در آن با یک فرمول ساده امکان پذیر است. فرمولی که همه پذیرفته شدگان در رشتههای برتر از آن سخن میگویند: تلاش و پشتکار، در راه درست و با منابع درست.
شما هم اگر از متقاضیان رشتههای تاپ از جمله دامپزشکی هستید و نمیدانید برای آمادگی جهت قبولی در کنکور چه بخوانید، کتابهای زیر را به شما پیشنهاد میکنیم. این کتابها بهترین و جامعترین منابع حال حاضر بازار هستند که میتوانند بر تسلط شما بر تمامی مباحث تخصصی دبیرستان بیفزایند.
• بی شک مهمترین درس کنکور تجربی که با ضریب ۴، بیشترین تاثیر را در قبولی شما در رشته دامپزشکی دارد، زیست شناسی است. برای جمع بندی کامل زیست شناسی سه سال دبیرستان میتوانید از کتاب جامع و کارآمد زیست شناسی جامع کنکور جلد اول خیلی سبز استفاده کنید.
• درس شیمی با ضریب ۳ نیز از پر اهمیتترین دروس تجربی است. برای یادگیری کامل و تسلط بر تستهای شیمی کنکور خوب است از کتب پایه استفاده کنید. جهت تقویت شیمی پایه دهم، کتاب شیمی دهم تک جلدی مبتکران ، برای تسلط بر کتاب شیمی یازدهم واجب تک جلدی مبتکران و به منظور تسلط کامل بر مباحث شیمی دوازدهم، منبع شیمی دوازدهم تست مبتکران بهمن بازرگان را به شما پیشنهاد میکنیم.
• پس از زیست و شیمی، نوبت به تسلط بر مباحث ریاضی با ضریب درسی ۲ میرسد. برای تقویت درس ریاضی خود میتوانید از کتاب جامع و کاربردی ریاضی رشته تجربی جامع کنکور خیلی سبز بهره ببرید. و همچنین برای تسلط به تستهای حسابان، از کتاب حسابان یازدهم تست خیلی سبز استفاده کنید.
از دوران پر چالش تلاش برای قبولی در کنکور بگذریم… پس از کنکور، داوطلبان پذیرفته شده در این رشته وارد دانشگاه میشوند و دوره شش ساله تحصیل دکتری حرفهای خود را آغاز میکنند!
دوران تحصیل در رشته دامپزشکی چگونه است؟
دوران شش ساله تحصیل در رشته دامپزشکی با یک آزمون به نام آزمون پیش درمانگاهی به دو بخش تقسیم میشود. دانشجویان این رشته در دوره اول تحصیل که دوره پیش درمانگاهی نام دارد، ۱۳۰ واحد درسی را پاس کرده؛ و سپس برای تحصیل در دوره دوم، در آزمون پیش درمانگاهی شرکت میکنند.
توجه داشته باشید که این آزمون جامع میان دوره تحصیل، سالی دو بار برگزار میشود و دانشجویانی که در این دو دفعه نتوانند نمره قبولی را کسب کنند، از ادامه تحصیل در مقطع دامپزشکی عمومی محروم میشوند. افراد پذیرفته شده در آزمون پیش درمانگاهی میتوانند دوره دوم تحصیل، یعنی دوره درمانگاهی که شامل ۹۰ واحد درسی است را آغاز کنند. این دوره از تحصیل دکتری عمومی دامپزشکی، کاورزی، اینترن و پایان نامه را نیز در بر میگیرد.
جمع بندی: با وجود اینکه تعداد واحدهای درسی تفاوتهای جزئی در برخی دانشگاهها دارد، اما در کل تعداد واحدهای درسی دوره دکتری عمومی دامپزشکی ۲۲۴ واحد است.
۲۲۴ واحد درسی دکتری عمومی دامپزشکی شامل دروس عمومی، دروس پایه، دروس تخصصی، دروس اصلی، بالینی، کارآموزی در روستا، کارآموزی انترنی، پایان نامه و گزارش تحقیق است.
بخوانید: معرفی کامل رشته اتاق عمل
دروس پایه که دارای ۲۴ واحد درسی هستند، شامل دروس بیوشیمی، فیزیولوژی، آمار حیاتی، جانورشناسی عمومی، ژنتیک حیوانی و فیزیک پزشکی میشوند.
دروس اصلی با سهم ۹۸ واحد از ۲۲۴ واحد، دروس پرورش طیور، تکثیر و پرورش ماهی، اصول اصلاحنژاد دام، اصول همهگیرشناسی، اصول هوشبری نظری، اصول معاینه دام، اصول کالبدگشایی و نمونهبرداری، پرورش و بیماریهای زنبور عسل، اصول تغذیه دام، تغذیه اختصاصی دام، تغذیه اختصاصی طیور، آسیبشناسی عمومی، آسیبشناسی اختصاصی؛
باکتریشناسی عمومی، کالبدشناسی پایه، باکتریشناسی اختصاصی و بیماریهای باکتریایی، انگلشناسی و بیماریهای انگلی، فارماکولوژی، قارچشناسی و بیماریهای قارچی، کالبدشناسی مقایسهای، ایمنشناسی و سرمشناسی، سمشناسی، ویروسشناسی و بیماریهای ویروسی، جنین شناسی نظری، اصول انتخاب و تلقیح مصنوعی دام، بهداشت و پرورش دام و ماهیشناسی عمومی را شامل میشوند.
این عناوین از مهمترین دروس دوره تحصیل دکتری عمومی دامپزشکی هستند.
بخوانید: معرفی کامل رشته داروسازی
سخن پایانی
در این نوشته سعی کردیم به طور کامل و کاربردی به مسیر تحصیلی یک فارغ التحصیل رشته دامپزشکی بپردازیم. فراموش نکنید که شرط اولیه موفقیت در هر راهی علاقه، تلاش هوشمندانه و اصولی در جهت درست است. با شناخت رشتههای مختلف و شرکت در تستهایی مثل mbti میتوانید به درک بهتری از شخصیت و علایق خود دست یافته و مسیر آیندهتان را هوشمندانهتر انتخاب کنید.
- ketabtalaee
- اکتبر 29, 2022
- 97 بازدید